Vijesti Top 5

Otkriveni detalji monstruoznog ubistva u Doboju! Supruga zadala tri uboda nožem, zločin pripremila s ljubavnikom, kuma sve prijavila

Ukoliko im se dokaže krivica, osumnjičenima za ubistvo Dobojlije Saše Kulišića prijeti višegodišnja ili čak doživotna robija.

Naime, Andrea Kajganić (33) osumnjičena je da je s tri uboda nožem ubila muža Sašu Kulišića, a zločin je pripremila s ljubavnikom Draženom Lazarevićem (19), pišu Nezavisne novine.

Djelo je okvalifikovano kao teško ubistvo i za to djelo je, prema Krivičnom zakoniku RS, predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

Inače, policija je nakon prijavljenog nestanka žrtve, došla do saznanja da su osumnjičeni ljubavnici planirali ubistvo i kako se sumnja trovali Kulišića. Muškarca su u gluho doba noći onesvijestili, ubacili u auto, te odveli u šumu gdje su ga vezali.

Sumnja se da su ga zajedno odveli u šumu i da je žena ta koja je nožem usmrtila muža. Nakon toga s ljubavnikom otišla u iznajmljen stan u Banju Luku. Oni su uhapšeni za nekoliko sati.

Načelnik PU Doboj Slobodan Radinković je kazao da je vanredni press organizovan zbog velikog interesa i umirivanja javnosti, a zatim je iznio čitav slijed događaja od planiranja do hapšenja osumnjičenih.

Radinković je kazao da su dojavu o nestanku ubijenog K. S. i njegove supruge iz kuće u kojin su živjeli, a gdje je uočen trag krvi, zaprimili u 11:50 sati od kume uhapšene A. K. koja je došla u stan i zatekla dvoje djece koju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Sumnjalo se na nasilje u porodici, a građani su u 13:50 prijavili da je u šumi zatečeno tijelo muškarca koji je bio vezanih ruku i nogu te usta i očiju na predjelu glave.

“Došlo se do saznanja da se radi o K. S. 1978. godine za kojeg je prijavljen nestanak. Policija je na osnovu svojih informacija došla do saznanja da se u vezu mogu dovesti ženska osoba K. A. 1991. godište i muškarac L. D. 2005. godište koji su bili u vezi”, kazao je Radinković.

Do njenog hapšenja u Banjoj Luci uslijedio je niz povezanih aktivnosti, tako je Radinković kazao da su K. A. i L. D. iznajmili dva vozila u rent a car kućama te stan na dan u Banjoj Luci gdje su otišli po završetku ubistva.

Pretreseno je više objekata i vozila, a krim obradom je utvrđeno da su nekoliko dana ranije, dva-tri dana prije ubistva ubijenom K. S. u limunadu stavljali i lijekove kako bi bio što više onesposobljen.

Prvo vozilo su rentali 27. januara, a ranije su iznajmili i stan u Banjoj Luci gdje su kasnije vratili vozilo kojim su prevezli vezanog K. S. iz stana do lokacije šume gdje su ga ostavili vezanog.

“Oni su 1 sat iza ponoći došli u stan u Doboj, gdje su zatekli oštećenog u krevetu. L. D. ga je potom udario šakom, nakon čega su ga vezali i ubacili u prtljažnik rent a car vozila. Po dolasku na lokaciju uboden je tri puta nožem te je uslijed povreda preminuo”, kazao je Radinković te dodao:

“Možemo zaključiti da se radi o umišljaju, da je pripremano i na monstruozan način je izvršeno”, zaključio je.

Kuma prijavila nestanak

On je pojasnio da je istraga pokrenuta nakon što je kuma od osumnjičene A.K. oko 11 sati prijavila policiji da su A.K. i njen suprug S.K. nestali, te da su na krevetu vidljivi tragovi krvi.

– Policijski službenici su izašli na lice mjesta. Izvršili smo uviđaj misleći da se se radi o nasilju u porodici. U kući su ostale dvije maloljetne kćerke, a zbog tih tragova o svemu je obaviješten Centar za socijalni rad koji je zbrinuo djecu – rekao je Radinković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button