KuharSvakodnevnica

(VIDEO) Mnogi prave jednu grešku: Ovo je pravi način kuhanja turske kafe

Naše nane i mame često govore svojim nasljednicima da kad nauče da kuhaju tursku kafu – mogu i da se udaju.

Iako nije neka prevelika nauka, ili pak ozbiljna kulinarska vještina, ne polazi svakom od ruke da napravu dobru kafu.

Neko kuha “gromovaču”, neko “sikterušu”, ali mnogi umiju i da pogode onu pravu mjeru. 

Malo kajmaka na vrhu, da bude dovoljno jaka i ukusna pritom je formula za idealnu, ali izgleda da svi kolektivno griješimo u njenom spremanju, a u videu koji vam donosimo možete da vidite trik za savršenu domaću kafu, prenosi Blic

Neka vam kafa više puta “provri”, pa nam javite kakvog je ukusa i ima li razlike u mirisu i ukusu u odnosu na tradicionalan način pripreme.

@yungfoodbeast

#TURKISH #COFFEE made table-side using hot sand! /w @marckharrat at Le Blanc Resort in #Cabo ☕️ 📈📈 #ASMR

♬ original sound – Foodbeast

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button